1 000 000 kilowatt-timmar/år

En miljon (drygt) kilowatt-timmar per år ska elförbrukningen sänkas fram till 2015 om vi ska nå uppsatta mål. Det är en ganska ambitiös takt som endast är möjlig att hålla om tipsen strömmar in.
En nyutvecklad Google maps-applikation har därför tagits fram. På den kommer ÖBO-medarbetare på ett enkelt sätt markera platser där vi har teknik drar onödigt mycket energi.

Applikationen är medvetet gjord så att den är enkel att använda och kommer bli ett av de mer viktiga verktygen i arbetet med energieffektivisering.
Hela applikationen är konstruerad på ett sätt så att den enkelt kan användas av andra fastighetsbolag eller kommuner med ett geografiskt spritt fastighetsbestånd.
Vill ni veta mer om Google maps-applikationen, hör av er!  [email protected]

Energimyndighetens beställargrupp - BeBo

Idag & imorgon (8/9-9/9) har vi Energimyndighetens beställargrupp hos oss i Örebro. Viktiga diskussioner och som vanligt sägs en massa väsentligheter på mat och kafferaster. Att få input från Uppsalahem,Sigtunahem, Falubostäder m fl. är väldigt värdefullt.

Känns som väl använd tid att träffa mina branschkollegor.Gruppen är till för er för att på effektivt sätt driva energiprojekt som sedan kan appliceras i övriga bostadsSverige.

Jag tar tacksamt emot förslag på teknikprojekt som jag kan framföra till gruppen.
Det är enkelt , skriv en kort kommentar med förslaget så lovar jag att ta med frågan till gruppen och besvara den som lämnat förslaget

www.bebostad.se

Ett annat sätt att använda pannkaksmotorn

Ryno motors från Portland, har tagit fram en riktigt cool pryl. Ett mellanting av moped och Segway:
En smart maskin baserat på en pannkaksmotor (permanentmagnetiserad synkronmotor) och som med hjälp av samma typ av gyro som används i Iphone, ser till att den blir självbalanserad och rullar med en hastighet upp till 40 km/h i 50 km. Kul maskin !  Laddningen av elbatteriet uppges ta 90 min.
En Ryno måste vara som gjord för fastighetsbolag, tar sig tyst och smidigt fram mellan husen och detta energieffektivt. ÖBO borde ha flera Rynos. Ska kolla med inköpdchefen imorgon.

Ryno
www.rynomotors.com

Samarbete för att nå gemensamma mål




Idag ringde Robert Schwartze från Stena Fastigheter och ville med en mindre delegation, besöka ÖBO den 24 oktober för att diskutera teknik och miljö.

Ser fram emot denna träff, vet att Stena Fastigheter är väldigt drivande i dessa frågor. Kanske kan vi bidra med någon idé till Stena Fastigheter och alldeles säkerligen kommer vi få nya uppslag från dem. Tiden går och 2015 närmar sig, alla uppslag kommer bli viktiga.

Så välkomna Robert och kollegor.



RSS 2.0